ABOUT THE BUILDING
20210401_143757.jpg
Design Highlights

The Confluence center stands out. With a commitment to local and sustainable design, the building will be leading the way for green building design in the Pacific Northwest.

  1. Located at the south end of Second St. in downtown Corvallis, The Confluence center is being built with 75% of the building materials sourced, grown and processed within 30 miles of the site

  2. 80% of the construction labor provided by workers who reside within 2 miles

  3. Locally sources heavy timber beams, walls, and floors help to store CO2 from the atmosphere

  4. Constructed with screw and bolt connections that enable deconstruction and remodeling without sacrificing the re-usability of the materials

  5. No solvent based coatings, curing or released agents or treatments used

  6. The exterior will weather naturally and never need paint or re-coating

  7. Rooftop reclaimed water system

  8. Low-flow plumbing fixtures

TheConfluence_2020Roof.jpg
DSC_9096 EDITED.jpg
IMG_0355.JPG

Sustainability

Welcome to The Confluence - a building like none other! Sustainability is at the heart of this space, from the locally-sourced and milled timber beams, to reclaimed materials salvaged locally, and construction waste thoughtfully reused or recycled, The Confluence is leading the way.

The Builder

The idea-generator, owner, engineer, builder and visionary of The Confluence is Alan Ayres. He has always disliked the amount of waste and high energy consumption in commercial construction, so he has taken it on as a personal challenge to see what he can do better about both. 

Venue Rental

COMING SOON!